avatar

Els legionaris de Mussolini a Espanya

Legionari. Italians de Mussolini a la guerra d’Espanya

La trobada casual a l’any 1992 d’una capsa de fusta contenint més de 4000 fotografies fetes per un soldat durant la campanya de les tropes feixistes italianes a la Guerra Civil és l’origen de la mostra, que és part de la col·lecció de l’Arxiu Provincial de Bolzano (Italia), que podeu visitar del 15 de juny al 23 de setembre de 2007.

Les fotografies, presses pel tinent Guglielmo Sandri entre el febrer de 1937 i el maig de 1939, construeixen un document gràfic detallat que permet seguir el recorregut dels legionaris italians per Espanya des del seu desembarcament a Cadis, la derrota a Guadalajara, la campanya del nord amb la pressa de les ciutats de Burgos, Sant Sebastià i Santander, les campanyes de l’Aragó i la costa mediterrània, la batalla de l’Ebre, la conquesta de Barcelona, la desfilada triomfal a Madrid i, finalment, la tornada a casa dels vencedors, al port de Nàpols.

L’exposició, formada per un centenar de fotografies, romandrà al Museu d’Història de Catalunya (Pl. Pau Vila 3, Barcelona – mapa) del 15 de juny al 23 de setembre de 2007.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.