avatar

Nova versió del programa, Histogrammar v.1.o

Histogrammar 1.0

Fa una dies en GUI ens deia que habia fet una revisió del programa que tenia per a calcular histogrames.

Avui volem recomenar-lo des d’aquesta pàgina. Es un programa per a visualitzar l’histograma de imatges en 16 bits i el que aixó comporta, representant tot el seu rang de 0 a 65535. La novetat d’aquesta versió es que, a diferència de PS o qualsevol altre software, es capaç de mostrar el histograma en mode logarítmic de tal manera que cada divisió o zona vertical correspon a un diafragma del rang dinámic del sensor. Si la image va ser revelada en lineal (DCRAW), els diafragmes del sensor correspondràn exactament amb els diafragmes de la escena retratada amb lo qual es podrá coneixer el rang dinámic de la escena y quans diafragmes hem estat capaços de captar con fidelitat. Fins a data d’avui no existeix cap mes altre programa que pugui fer-ho.

La imatge que hi veiem representada es treta del seu altre programa Ceroruido en format lineal i ens mostra perfectament l’increment del rang que podem obtenir, en aquest cas fins a 12 pasos.

Considerem que val la pena donar suport a aquestes iniciatives i el recomenem per a qui vulgui aprofundir en el coneixement d’aquesta técnica i el perfeccionament de les seves fotografies ja que és una eina esencial per aquests casos.

Podem obtenirlo gratuitament des de la pagina d’en Guillermo Luijk (GUI), el seu creador.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Nova versió del programa, Histogrammar v.1.o”

  1. La verdad es que el tema parece interesante. Sobre todo la relación señal/ruido y el rango dinámico en el postproceso. Pero digo que parece porque al estar en catalán pierde todo su interés para mi parte.

    Quiero ser respetuoso con todas las culturas, y lenguas pero sepan ustedes que estamos en un marco de habla del castellano. Lo cual me parece una falta de tacto impresionante y un poco de desvergüenza. Háganlo en la intimidad familiar o en su pueblo de catalana. Pero si quieran salir con su idioma a otros escenarios hacen el “payaso”. Con todos mis respetos a esta profesión. Una vez mas…