avatar

El JPEG del futur: JPEG XR

Finalment, els països que formant part del Joint Photographic Experts Group, encarregat de definir l’estandar JPEG, han aprovat el format d’arxiu HD Photo de Microsoft que, probablement, s’acabarà dient JPEG XR (eXtender Range).

Aquest nou format ofereix més qualitat de imatge a nivells de compressió més elevats i menor degradació en editar-lo. A més, suporta imatges HDR i, segons les especificacions, mantindrà tot el rang dinàmic del sensor de la càmera, de forma similar a l’actual RAW.

Encara que ja ha estat formalment aprovat, ara caldrà que aquest format, originalment concebut per Microsoft, evolucioni en un estandar obert que no quedi sotmès al control del gegant informàtic. Aquest procés començarà d’aquí a un mes a la ciutat de Kobe i durarà aproximadament un any.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.