avatar

Novetats òptiques: ulls de peix, macros i altres joguines

Sembla que últimament els fabricants d’òptiques, en concret Sigma i Tokina, han estat ben enfeinats. Les dues marques anuncien nous productes força interessants.

Sigma 4.5mm EX DC Circular Fisheye HSM i 10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM

Per una banda, Sigma ens saluda amb els primers objectius “ull de peix” dissenyats específicament pel tamany de sensor APS-C: Sigma 4.5mm EX DC Circular Fisheye HSM i 10mm F2.8 EX DC Fisheye HSM. El Sigma 4.5mm és, a més, el primer “ull de peix” capaç de mostrar el cercle d’imatge complert sobre el sensor APS-C (tamany Nikon, 1,5x). Les dues òptiques tenen un diafragma màxim de 2.8 i motor d’enfoc ultrasònic HSM.

Tokina AT-X 116 Pro DX i Tokina AT-X M35 Pro DX

Per altre banda, Tokina ens presenta els seus Tokina AT-X 116 Pro DX i Tokina AT-X M35 Pro DX. El primer és u zoom que cobreix les focals de 11 a 16mm amb diafragma màxim constant de 2.8. El segon és un objectiu macro de focal equivalent a 53mm en APS-C Nikon i 56mm en APS-C Canon.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.