avatar

Exposició “Latidos de un mundo convulso”

Latidos de un mundo convulso
L’exposició “Latidos de un mundo convulso” aplega una mostra de l’obra de deu fotoperiodistes espanyols que han documentat conflictes en diversos llocs del món.

Els fotògrafs participants son:

  • Javier Bauluz (Asturias 1960), premiat amb el Pulitzer en 1995, Godó de fotoperiodisme (2001), Libertad (2002) y Julio Fuentes (2002).
  • Clemente Bernad (Pamplona 1963), ha tractat el conflicte en el País Vasc, el món dels jornalers i les vagues de fam dels familiars de presos polítics turcs. El seu últim treball és sobre l’exhumació de les foses comunes de la guerra Civil Espanyola.
  • Paco Elvira (Barcelona 1948), ha cobert la guerra en Croàcia i a la frontera de Kosovo i el conflicte d’Irlanda del Nord.
  • Cristina García Rodero (Puertollano 1949), des de 1974 i durant més de 20 anys, fotografia les festes populars. Ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Fotografia i la medalla al Mèrit de Belles Arts.
  • Santiago Lyon (Madrid 1966), ha cobert nombrosos conflictes i ha rebut prestigiosos premis: Wold Press Photo, dos Pictures of the year, el Godó de fotoperiodisme, el Bayeux de fotografia de guerra i el Julio Fuentes de periodisme.
  • Kim Manresa, (Barcelona 1961) premiat, entre d’altres, amb el Agustí Centelles PhotoPress (sis cops), Godó de fotoperiodisme i Unicef de periodisme. Publicà les primeres fotografies als 14 anys.
  • Gervasio Sánchez (Córdoba 1959), ha rebut diversos premis, així com la medalla d’or de Santa Isabel de Portugal i la Medalla al Mèrit Profesional. Ha treballat en una vintena de guerres.
  • Sandra Balsells (Barcelona 1966), ha realitzat nombrosos treballs per a diferents medis nacionals i internacionals en Orient Pròxim, Mèxic, Rumania, Cuba, Mozambique, Haití i Sicilia. Ha participat a mas de cinquanta exposicions. Al 2006 va obtenir el premi Ortega y Gasset a la millor labor informativa. Ha estat l’encarregada de comissariar aquest projecte.

L’exposició es pot visitar fins al 31 de desembre al Espai Cultural Caja Madrid, Plaça de Catalunya 9 (veure mapa).

Llegit a fotografia.net

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.