avatar

Plugin HD Photo per Photoshop, de Microsoft

Des de 1992 el JPEG (Joint Photographic Experts Group) ha estat el format estandar d’emmagatzemament a les càmeres fotogràfiques. Aquest format te moltes avantatges però també son coneguts els inconvenients que comporta. Per altra banda el format TIFF (Tagged Image File Format) l’utilitzà també àmpliament els que volien un nivell mes alt de qualitat, degut a que admet mes profunditat de color en les imatges. Però la implicació del format TIFF a les càmeres es va veure molt limitat degut al gran tamany dels arxius. Llavors varen provar-ho amb el JPEG2000 que oferia algunes avantatges respecte al JPEG, però no va arribar a reeixir, primer degut a la amplia difusió que ja tenia el JPEG i que en aquell moment moltes de les càmeres ja oferien els formats RAW, que aquests si que implicaven moltes avantatges.

El nou format HD Photo de Microsoft o JPEG-XR (encara no esta definit del tot el nom) pretén ésser el successor del JPEG i ofereix moltes millores respecte aquest format. La qualitat de la compressió es el doble amb el mateix tamany de fitxer i es poden guardar fins a 32 bits d’informació per canal, amb lo que les imatges HDR poden ser guardades en aquest format. Però perquè aquest format arribi a substituir el JPEG com a estandar a les càmeres del futur caldrà també que els principals programes d’edició l’implementin. Adobe no ho ha fet en el CS3 i per això Microsoft ha fet aquest plugin ( per a CS2 i CS3) que pots descarregar-lo des de la pàgina de Microsoft tant per a Windows com OSX.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.