avatar

Dues “fora de serie”

El fabricants ens tenen acostumats a que estiguem contínuament pendents de la tecnologia, aviat seran normals càmeres amb 20 Mpx, que dispararan un grapat de imatges per segon i amb tot un seguit d’avantatges tecnològiques que ens obligaran a anar pensant que la càmera que tenim se’ns a quedat curta.

Res a veure amb aquestes dues joies que estan molt per damunt del que estem acostumats.

seitz-6×17.jpgLa primera es una càmera panoràmica de mig format, la Seitz Phototechnik 6X17 Digital. Amb una resolució de 160Mpx , amb una mida d’imatge de 7500×21250 px. El seu sensor esta incorporat al respaldo D3 que ofereix una profunditat de 48 bits (16 per canal) i un rang dinàmic de 1:2.600, lo que vol dir 11 diafragmes. El processador pot gestionar fins a 300 Mb per segon, que es que ocupa una imatge en RAW. Com a curiositats val a dir que cal un Tablet PC per controlat la càmera i visionar les imatges, que cadascuna d’aquestes caldrien 8 monitors seguits per veure-la sencera i que val 30.000 euros i pesa 4,5 Kg.

vision-phantom-v12.jpgLa segona es la Phantom v12 (el nom ja imposa), que tot al contrari que la primera te molt poca resolució, com a màxim 1280×800 pixels, però a aquesta resolució pot fer 6.315 fps, gairebé res vaja, perquè a la resolució mínima pot arribar a fer 1.000.000 fps, si si un mil.lió. Una càmera molt especifica per estudiar fenomens que pasen a alta velocitat, balística, explosions, etc.
Dos monstres per somiar si sou dels que esteu pendents de les virgueries tecnològiques i teniu prous diners es clar.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.