avatar

Adeu, Polaroid meu

Adeu, polaroid!Avui és un dia trist pels seguidors de les càmeres instantànies. Polaroid Corp, l’empresa norteamericana que va donar al mon la primera pel·licula fotogràfica instantània, tanca les seves fàbriques de Norwood i Waltham en Massachussets i anuncia l’abandonament de la tecnologia que la va fer famosa.

Les plantes de Norwood i Waltham fabriquen pel·licules de gran format que son utilitzades per artistes i fotògrafs profesionals de tot el mon. Polaroid també té fàbriques en Mèxic i els Països Baixos. Està previst que totes tanquin durant aquest any. El director d’operacións de Polaroid, Tom Baudoin, ha declarat que l’empresa està interessada en cedir llicències a una empresa externa. Si això finalment no succeeix, els usuaris hauran de començar a buscar alternatives, ja que l’empresa planeja fabricar nomes la pel·licula suficient per el proper any.

Polaroid també a tancat la producció de càmeres instantànies. L’empresa es concentrarà a partir d’ara en el negoci dels televisors de pantalla plana i les càmeres digitals.

Font: Barcelona Photobloggers

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Adeu, Polaroid meu”

  1. És una veritable llàstima. Recordo quan vaig començar d’assistent de fotògraf, montaven les fotografies i hem feien tirar la polaroid de test per veure que la llum estaba ben posada i no havien errors. Desprès vaig fer servir polaroids per fer experiments artistics… En fi c’est la vie….

    Aprofito per felicitar-vos pel vostre blog, el vaig descobrir fa poc i no he trobat cap que tracti els temes de fotografia com el vostre.

  2. Jo no crec que sigui una llàstima. Ara hi ha una tecnologia millor o que fa innecessari l’us de tomes Polaroid de prova: amb les càmeres digitals ens estalviem feina per aconseguir els mateixos o, de vegades, millors resultats. Això sí, si encara vols fer experiments amb les fotos Polaroid, t’hauras de fer una reserva de pel·lícula o aprofitar al màxim l’any que donen de marge.

    Moltes gràcies per dedicar-nos una mica del teu temps i enviar el teu comentari i, es clar, pels teus elogis. Això anima molt!