avatar

Uns núvols més que fotogènics

nubesnacaradas.jpg

Pel que es veu, si el temps ho permet, aquests propers dies podrem gaudir d’un fenomen meteorològic ben rar i de gran bellesa. Serà l’aparició de núvols d’àcid nítric a sobre la Península Ibèrica.

Segons informa Manuel Gil, Cap de l’Àrea de Investigació i Instrumentació Atmosfèrica del Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, “La situació meteorològica de la estratosfera prevista per aquesta setmana indica un molt inusual desplaçament del centre de temperatures mínimes en la estratosfera des del pol fins Gran Bretanya, abarcant en el seu cercle d’influència latituds tan baixes com el centre de la Península Ibèrica a partir del 19 de febrer”.

Segons aquestes condicions, doncs, es molt possible que aquest núvols estratosferics puguem observar-los per primer cop, ja que les temperatures previstes es trobaran per sota de la formació d’aquest núvols.

Las núvols nacrats apareixen ocasionalment a les regions properes al pol durant l’hivern entre 20 i 25 Km d’alçada. amb temperatures inferiors a -78ºC. Son núvols subtils formats d’àcid nítric o de agua, d’una gran bellesa, i que només poden veure’s als crepuscles, ressaltant en el cel per les seves irisacions.

Font: Barcelona Photobloggers

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.