avatar

El Daltonisme

El daltonisme es la incapacitat de distingir alguns colors i n’hi ha de diferents tipus. Va lligat al sexe, mes concretament al cromosoma X, per tant gairebé tots els daltonics son homes i molt poques dones ho son.

ishihara7.gifDepènent del grau d’intensitat, es possible que qui tingui aquesta mancança no se’n adoni fins a l’edat adulta. Avui us proposem que feu un test que us traurà de dubtes per si algun cop heu pensat que podíeu ser-ho, cosa que us impediria calibrar be el monitor o potser fins i tot que donéssiu per bones fotos que a d’altres els hi semblarien del mes pur estil pop.

Aquest test va ser fet pel Dr. Shinobu Ishihara, per detectar el daltonisme en les seves variants i també l’acromatopsia, que es la ceguera a tots els colors, quelcom així com veure-ho tot en blanc i negre.

A la il·lustració hi hauríeu de veure un 74 si teniu una visió normal i un 21 si teniu alguna deficiència amb el vermell o verd i si teniu acromatopsia no hi veuríeu res.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.