avatar

Problemes amb el Lightroom 1.4 i el Camera Raw 4.4

Recentment anunciàvem la disponibilitat de les actualitzacions pel Adobe Photoshopo Lightroom i Adobe Camera Raw. Dissortadament, aquestes actualitzacions han estat retirades de la web d’Adobe al detectar-se alguns errors. Adobe recomana tornar a les versions anteriors (Adobe Lightroom 1.3.1 Windows/Mac i Adobe Camera Raw 4.3.1 Windows/Mac) mentre procuren resoldre els problemes detectats.

Els errors detectats son:

  • Error en la informació de data EXIF: un error al estampar la data a les dades EXIF de les imatges fa creure al Lightroom que no estan sincronitzades amb la data correcta tal com la mostra el programa. Adobe Camera Raw també registra incorrectment la data en els arxius que converteix. Aquest error, però, no afecta a la integritat de les imatges.
  • Errors en la conversió DNG (només Windows): en aquesta darrera actualització Adobe havia inclòs un sistema per comprobar si les dades de la imatges a un arxiu DNG havien estat modificades des de que l’arxiu es va convertir a DNG. El problema és que quan la conversió es fa des de Lightroom, el programa marca incorrectament els arxius. llavors, quan Lightroom intenta obrir aquests arxius creu que hi ha algun defecte i mostra un missatge d’error. En realitat, no hi ha cap problema amb la integritat de les dades o les metadades de la imatge. Adobe recomana fer servir Adobe DNG converter v4.3.1 per convertir els arxius DNG creats amb Lightroom v1.4
  • Arxius JPG Olympus: aquest error afecta a la conversió d’arxius JPG de càmeres Olympus a altres formats si es fa servir Adobe Lightroom v1.4 o el Camera Raw v4.4

Per desinstal·lar Adobe Lightroom v1.4, feu el següent:

  • Windows: feu servir el desinstal·lador de Lightroom 1.4 al menu “Inici” del Windows , o be des de la secció per installar/desinstal·lar programes del Panell de Control.
  • Mac: Esborreu l’aplicació Lightroom de la carpeta Aplicacions, així com l’arxiu Library/Receipts/Adobe Lightroo.pkg

Per susbtituir l’Adobe Camera Raw 4.4 per la versió 4.3.1 seguiu les instruccions de la pàgina de descarrega indicada més amunt.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.