avatar

27 d’abril: Dia Mundial de la Càmera Estenopèica

Fotografia estenopèica, de Janus

El proper 27 d’abril de 2008 es celebra el Dia Mundial de la Càmera Estenopèica, la forma més primitiva i senzilla de càmera fotogràfica. En la càmera estenopèica els mitjans per fer fotografies estan reduïts a la mínima expressió possible: una capsa per contenir el material fotosensible a resguard de la llum i un petit forat que fa alhora d’objectiu, diafragma i obturador. Es la versió fotogràfica de la camera obscura que va fer Leonardo daVinci, entre altres, com a instrument de dibuix.

Els organitzadors ens conviden a fer fotografies estenopeiques i enviar-les a la web pinholeday.org, on s’exhibiran al igual que les que es van fer a l’edició de l’any passat.

Fer-nos ràpidament una càmera estenopèica amb una càmera réflex d’òptiques canviables és mol senzill: només substituir l’objectiu per alguna mena de tapa. En aquesta tapa hi haurem de practicar un petit forat, amb una agulla de cap, per exemple.

Una alternativa més festiva pot ser la col·lecció de càmeres estenopèiques que ens ofereix Corbis. Només cal tisores, pegament i una estona de manualitats per muntar la nostra flamant càmera “fashion-estenopeica“. Son creacions exclusives de l’estudi de disseny De Fwis, de Nova Iork.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.