avatar

“Post-it City, ciutats ocasionals” al CCCB

Post-it City. Ciutats ocasionals / Autors foto: SMAQ (Sabine Müller, Andreas Quednau)L’exposició “Post-it City, ciutats ocasionals” s’emmarca dins del projecte del mateix nom organitzat conjuntament pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el Centre d’Art Santa Mònica i dirigit per Martí Perán.

“Post-it City, ciutats ocasionals” intenta explorar l’esmentat fenomen en les seves múltiples i possibles variants, amb la finalitat de documentar-lo i reflexionar-hi: un polígon industrial que esdevé un circuit il·legal els caps de setmana, la utilització de la ciutat “en construcció” per a l’aventura dels nerds explorers, determinades variants del fenomen okupa, la utilització de determinats terrains vagues per a trobades ocasionals -un campament nòmada, una festa rave-, la conversió de la diürna ciutat universitària en una zona de transacció sexual durant la nit, etc.

Aquest és un projecte que, en el conjunt de paràmetres que posa en joc, ens mena cap a una sèrie de temes d’especial interès per a la cultura contemporània: la necessitat de crear espais disponibles, la versatilitat de la idea de reciclatge, l’emergència de noves subjectivitats, etc.

El projecte investiga els diferents usos temporals que s’encavalquen sobre el territori urbà, prioritzant les perspectives ofertes des de l’arquitectura, l’urbanisme i les arts visuals. Ciutats ocasionals pretén explorar el fenomen des de les post-it cities, una mena de ciutats efímeres que infecten la ciutat ordinària a partir d’uns usos no codificats, temporals, anònims i amb un tarannà crític implícit.

L’exposició “Post-it City, ciutats ocasionals” es podrà visitar del 13 de març al 25 d’abril de 2008 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), C/ Montalegre 5, 08001 Barcelona (veure mapa).

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.