avatar

La primera fotografia

la primera fotografia

Aquesta imatge, una fulla que suposadament William H. F. Talbot va aconseguir fixar, podria convertir-se en la primera foto de la historia si s’acaba confirmant que data de finals del segle XVIII. En aquest cas seria uns 30 anys anterior a la del francès Joseph N. Niepce, que es va realitzar al 1826 i considerada fins ara com la més antiga.

Segons va publicar ahir The Times, el cas va sorgir durant la preparació d’una subhasta a la famosa Galeria Sotheby’s. Mentre preparaven la “puja” per la imatge de la fulla varen contactar amb l’expert nord americà Larry Schaff per tal de verificar-ne l’origen i, sorprenent-ment, va arribar a una conclusió força inesperada: “El primer que diria es que no va ser realitzada per Talbot“, la imatge no té el segell de Talbot, en canvi hi consta la W d’un tal Thomas Wedgwood, que va experimentar amb les primeres tècniques fotogràfiques cap el 1790, a finals del segle XVIII.

A resultes d’aquest fet , i per seguir amb la investigació sobre l’origen final de la foto, Sotheby’s ha retirat la imatge, que estava valorada en uns 90.000€. Ara, sens dubte, aquesta fotografia podria arribar a tenir un valor incalculable.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.