avatar

Marín. Fotografies 1908-1940

Esperant la Grossa de Nadal, Marín 1930A partir d’un arxiu de quasi 18.000 negatius, la majoria de vidre, un equip dirigit per Rafael Levenfeld i Valentin Vallhonrat, han restaurat i digitalitzat bona part de les fotografies de Luís Ramón Marín (Madrid 1884-1944).

Aquest fotograf, poc conegut, que firmava els seus treballs amb el segon cognom, va formar part d’aquella generació de fotògrafs espanyols que van construir l’ofici de reporter gràfic a base d’intuïció i treball. Es un dels pioners del foto-periodisme i hauria de ser tan anomenat com fins ara Capa o Agustí Centelles entre d’altres.

La exposició “Marín. Fotografías 1908-1940″ que ens presenta a València l’IVAM, representa la recuperació i el descobriment d’un tresor fotogràfic oblidat. La obra d’aquest fotògraf, documenta quaranta anys de la vida política, cultural i social del segle XX a Espanya i ha sorprès tothom per la extraordinària qualitat de les seves instantànies.

Aquesta exposició és el resultat del projecte de restauració i conservació de l’arxiu del fotògraf dut a terme per la Fundación Telefonica amb la col·laboració de la Fundación Pablo Iglesias. Per saber més d’aquest projecte i veure les fotografies, podeu visitar la web oficial del projecte.

La exposició, que abans ja va estar a Madrid, es va inaugurar el 22 d’Abril i es pot veure encara fins el 29 de Juny.

Llegir més al magazine de La Vanguardia

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.