avatar

Mor Cornell Capa

Cornell CapaFa dos dies va morir a Manhattan, als 90 anys d’edat Cornell Capa, germà del famós Robert Capa. Defensor de la dignitat professional del fotògraf i el foto-periodisme va presidir la Agència Magnum des de la mort del seu germà al 1954, i va fundar el Centre Internacional de Fotografia ( ICP), dedicat a la obra de Capa, des d’on s’han organitzat centenars d’exposicions, tallers i conferencies sobre fotografia i foto-periodisme al llarg d’aquests anys.

Interessat com a fotògraf per la política i la justícia social, va guiar el seu treball partint del concepte de “fotògraf preocupat” o amb “consciència” deixant aquesta empremta a tots aquells que avui lluiten per la justícia a través d’una càmera.

Són molts també els qui troben inspiració en la seva aposta per les imatges en què un “genuí sentiment humà predomina sobre el cinisme comercial o el formalisme desinteressat”.

Afectat de Pàrkinson des de fa temps, no va reaparèixer ni tan sols quan es varen trobar els negatius, a principis d’any, de la famosa maleta mexicana del seu germà. El proper dia 10 de setembre es celebrarà un homenatge pòstum a la seva trajectòria.

Article llegit a: El Pais

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.