avatar

No són fotografies

Dibuix de Robert LongoL’autor de les imatges que podeu veure en aquesta galeria és el nord americà Robert Longo (Nova York, 1953), un dels artistes que més s’ha fet notar durant els darrers 25 anys en els fòrums internacionals de d’avantguarda.

Aquests immensos caps infantils, les nebuloses, les galàxies i planetes com la lluna o Saturn son realment dibuixos a carbó sobre paper, amb una tècnica de foto-realisme tan acurada que, en ocasions, dubtem de si el que estem veient es una foto retocada o un dibuix.

La trajectòria de Longo ha voltat sempre envers els estats extrems de la energia descontrolada, al marge del seu origen o causa inicial… En definitiva, la seva obra ens parla de la violència des de tots els punts de vista. El que vol transmetre Longo és el batec còsmic d’allò més intim, allò que relaciona la imatge d’un rostre infantil adormit amb la imatge d’una galàxia no es res més que la càrrega latent que duen com a possibilitat d’energia (violència) transformadora.

Podeu llegir l’article complert en aquest enllaç

Robert Longo. Intimate Inmensity. Galeria Soledad Lorenzo. Orfila, 5. Madrid.

Fins el 7 de juny.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.