avatar

“Los americanos” de Robert Frank

Los americanos, de Robert FrankL’editorial La Fabrica ha publicat aquest mes el llibre “Los americanos” de Robert Frank, la primera traducció al castellà d’un dels llibres més significatius dins el panorama de la fotografia del segle XX, tot commemorant el 50 aniversari de la seva 1ª edició.

Robert Frank va retratar una Amèrica quotidiana, real, allunyada de les fantasies i els neons propis de la època i, amb la seva mirada crua sobre la societat americana va molestar a una bona part dels estaments oficials, fins el punt que aquestes 86 fotos del llibre van haver de publicar-se el 1958 a París.

La iconografia creada per Frank en aquest treball va capgirar la manera d’entendre la fotografia i va influir en tota una generació posterior de fotògrafs i cineastes com Truffaut, Godard, i en tota una serie d’escriptors de la anomenada generació “beat”.

Tal com va dir Jack Kerouac, un dels seus col·laboradors en el llibre, aquest treball esdevé “un trist poema d’Amèrica a través de la fotografia”

Los Americanos, Robert Frank
Editorial La Fábrica / 35€

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.