avatar

Vitamines per la teva compacta

Canon Hacker's Development Kit CHDKSi ets usuari de una càmera compacta Canon, ara tens la possibilitat de incorporar-li prestacions molt més avançades que les previstes pel fabricant. Fent servir un arxiu gratuït, que no és si no un firmware modificat per les compactes Canon, podeu dotar la vostra petita càmera amb les funcions de les seves germanes grans: format RAW, grabació de vídeos més llargs, histogrames RGB en directe, detecció de moviment, temporitzador, velocitats d’obturació de 65 segons a 1/10.000 i inclús jocs!

Tot això ho fa el Canon Hacker’s Development Kit (CHDK), un firmware modificat i millorat que és compatible amb una llarga llista de càmeres digitals compactes de Canon. A més, incorporar aquest arxiu i gaudir de totes les seves avantatges no implica cap risc per la vostra càmera: s’instal·la en una targeta de memòria i és carrega automàticament a la càmera al engegar-la. Si volguéssim retirar el CHDK i tornar la càmera al seu funcionament original, i més limitat, només cal esborrar el arxius del CHDK de la targeta SD.

El CHDK està en desenvolupament constant i existeixen diverses versions que incorporen diferents funcions, pel que el més recomanable és fer servir una versió del CHDK que aplega la majoria de les millores de totes les versions. Aquesta versió “condensada” és la CHDK Allbest Build, que podeu descarregar des d’aquí.

Trobareu tota la informació necessaria per convertir la vostra compacta en una super-cámera a la pàgina wiki del CHDK.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Vitamines per la teva compacta”

  1. Però quin és el fitxer (de tots els que hi ha) que hem de descarregar i instal·lar a la targeta. Si realment funciona, és un gran enginy!