avatar

La fotografia Kirlian

Per qui no ho sàpiga (que vol dir que no tindrà una edat) als anys 60 i 70 va estar molt de moda lo que en varen dir fotografia Kirlian. Llavors es pensava (encara hi ha qui ho pensa) que amb aquest sistema es podria fotografiar l’aura d’una persona.

Tot va començar quan en Semyon i la Valentina Kirlian, un matrimoni de científics russos experimentaven amb camps magnètics. Varen descobrir que posant diferents objectes sotmesos a corrent d’elevat voltatge i freqüència sobre una placa sensible,  aquesta enregistrava certa lluminositat que rodejava els objectes. Actualment es sap que es un efecte anomenat “corona” però llavors varen creure que havien fotografiat l’aura, tot i que aquest efecte es pot veure també en objectes inanimats i per tant això de per lògica ja no seria.

Actualment encara hi ha qui hi creu i inclús qui ens facilita els plànols per fabricar-nos’en una, però vaja, res com aquesta pàgina on fins i tot ens diuen com la podem veure sense càmera i omplint un parell de camps ens diuent de quin color la tenim i tot.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.