avatar

A Better File Rename

pantalla

Tots els que tenim càmera digital anem omplint carpetes i més carpetes a l’ordinador plenes d’arxius amb noms com “DSC01334.jpg” o un nom amb una estructura semblant. Sempre es millor  i més pràctic poder anomenar cada foto amb un titol més descriptiu.

De fet, els qui disposem de programes de revelar RAWS com Lightroom i d’altres similars, ja tenim la opció de canviar la numeració que designa la càmera per cada foto quan la exportem, un cop revelada,  per una descripció que ens convingui més.

Molts de nosaltres varem començar a experimentar en digital amb una compacta o en tenim una que utilitzem menys – per les vacances, temes de feina, fotos familiars- de les que obtenim tan sols arxius JPG. En altres ocasions disparem amb la reflex  escollint aquest arxiu de sortida per altres motius.

Amb els anys sens van acumulant una gran quantitat de carpetes plenes de “jpg’s”, “PSD’s” i d’altres tipus…

Sigui com sigui, existeixen aplicacions per “re-anomenar”, i que ens permeten canviar el nom de tots els arxius  d’una carpeta ( de 100, 200 o més fotos) en un instant.  Una de les aplicacions pioneres es diu “A better Finder Rename” en versió per Mac, o “A Better File Rename” en el cas de Windows, integrant-se inclús dins el contexte de l’explorador de Windows. També serveix per canviar noms d’arxius MP3.

Trobat a: Softsea.com

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.