avatar

Abelardo Morell, Camera Obscura

Abelardo Morell, Camera ObscuraLa càmera fosca és el principi de totes les càmeres, el sistema més bàsic per obtenir una imatge i poder-la enregistrar. Les estenopeiques són únicament això, una caixa amb un estenop i un lloc on subjectar la pel·licula.

L’Abelardo Morell és un fotògraf cubà i professor de fotografia que fa anys que treballa en un projecte que en certa manera dona la volta a aquest principi. Aprofita habitacions o estances, cuida que no entri llum indesitjada i fa un petit forat que ha de servir com a “objectiu”. D’aquesta manera es projecta a la paret contraria la imatge del exterior. Llavors, amb una càmera de plaques captura aquesta imatge i tot el que hi ha dins de l’habitació.

Evidentment els llocs estan molt triats i ha hagut de calcular l’estenop per a cada una de les imatges. El resultat és realment curiós i sorprèn que amb tant poca cosa es puguin portar a terme projectes tan complerts i interessants com aquest. Això vol dir que sempre hi han coses noves per fer.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Abelardo Morell, Camera Obscura”

  1. una de les millor informacions que heu publicat en la web de l’espaifotogràfic.

    Hi ha molt bons fotògrafs, i renoms i patums excel.lents en el món de la fotografia, però el concepte creatiu d’aquest fotògraf, és simplement genial. M’ha entussiasmat!