avatar

Alexey Titarenko: entre ombres i fantasmes

Alexey Titarenko, ciutat d'ombresAlexey Titarenko va néixer a Sant Petersburg al 1962. Des del 2005 viu i treballa a cavall entre la seva ciutat natal i Nova York.

Titarenko ha rebut nombrosos premis d’institucions com el Musee de l’Elysee a Lausane, Suissa; el Soros Center for Contemporary Art de Sant Petersburg i el programa Mosaique del Luxemburg National Audiovisual Centre. Ha participat en molts festivals internacionals, biennals i projectes i ha fet més de 28 exposicions a Europa i Estats Units.

Les obres d’en Titarenko formen part de les col·leccions d’alguns dels museus d’art més importants d’Europa i Estats Units. També s’ham publicat dues monografies sobre la seva obra: Alexey Titarenko, Photographs: An Essay per Gabriel Bauret (YEAR); i City of Shadows: Alexey Titarenko, per Irina Tchmyreva (YEAR). L’any 2005 el canal franco-alemany ARTE li va dedicar un documental de 30 minuts titulat “Alexey Titarenko: Art et la Maniere“.

Les seves fotografies, paisatges sovint urbans, poblats pels fantasmes de la gent que es mou devant de la seva càmera, transmetent una sensació d’atemporalitat gairebé onírica, amb una inmensa càrrega de melancolia. Us convidem a dedicar una estona a les seves galeries, que de ben que segur s’ho valen.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Alexey Titarenko: entre ombres i fantasmes”

  1. Com mola el Titareko! bona trovada.