avatar

Apunta i dispara… una foto

La càmera-revòlver Enjalbert Photo Revolver de PocheJa sabem que de càmeres n’hi han de totes mides, formes i gairebé colors. Ara, quantes càmeres heu vist amb forma de revòlver? Cal dir que no és digital, ja que va ser fabricada als voltants del 1883 per Albert Posso, un armer que la va fer per encàrrec per l’empresa francesa de fotografia Enjalbert. El seu tambor permet disparar fins a 10 “trets” fotogràfics, sobre plaques de 16x16mm. Es tracta de un dels 6 exemplars que se sap que encara existeixen de la “Enjalbert Photo Revolver de Poche“.

La gràcia de tot plegat és que el passat 9 de juny algú va pagar £45.000 (aproximadament 57.000€) per aquesta càmera a la subhasta Westlicht Photographica de Vienna. No va ser l’única xifra desorbitada: la primera Leica M8 que es va fabricar es va vendre per £19.000 (uns 24.000€).

Els beneficis de la subhasta es van destinar a “Reporters Without Borders”, una organització que treballa per millorar les condicions de seguretat dels fotoreporters.

Podeu veure el cataleg de la subhasta en la web oficial. És farcit de càmeres històriques i altres accessoris fotogràfics ben curiosos. En Valentín Sama va comentar un bon recull en un interessant article a la seva web.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Apunta i dispara… una foto”

  1. Crec que de la Leica s’en van pagar uns 300.000 euros