avatar

Bricomania fotogràfica: com fer-se un espectròmetre

L'espectre de colors del SolUn espectròmetre, com els prismes, serveix per descompondre la llum en les seves components de color. Això permet estudiar la composició química de qualsevol cosa. Això és possible perquè cada element químic té un joc únic de línies espectrals (colors) que el identifiquen. D’aquesta manera, analitzant l’empremta de colors de la llum que emeten les estrelles, per exemple, podem saber amb precisió la seva composició química.

En aquesta pàgina web ens expliquen com construir un espectròmetre fent servir materials que tots tenim a l’abast. Evidentment, no tindrà la precisió dels espectròmetres de laboratori, però el principi de funcionament és el mateix.

Amb el nostre modest espectròmetre podem estudiar, per exemple, la composició de les llums de carrer, comparar la llum natural amb la d’una bombeta, les diferències entre les bombetes tradicionals i les de baix consum, les llums de neó…

Sense llum no hi ha fotografia, oi? Doncs ara podreu esbrinar els secrets que s’hi amaguen en un raig de sol!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.