avatar

HDR, la tècnica de moda

Jenna's Dress, imatge HDR per Sara WallFa ja una temporada que les tècniques per incrementar el rang dinàmic de les imatges aplicant diverses tècniques digitals està de moda. Ara ja no ens conformem amb les capacitats intrínseques dels sensors de les nostres càmeres i, al igual que els que hem practicat la fotografia química experimentàvem variant exposició i temps de revelat per comprimir la gama tonal al màxim, ara tot aficionat que es vol anomenar “avançat” prova d’obtenir la màxima gamma tonal a les seves imatges. Volem veure que hi ha, volem extreure tot el detall a les ombres i a les altes llums. Com sempre, ho volem tot!

Una de les tècniques més comuns i populars, en ocasions inclús fins l’abús i l’excés, és l’anomenada HDR. Combinant diverses presses, cada una d’elles exposada òptimament per una zona tonal, i combinant-les digitalment després, es poden crear imatges impossibles fins no fa gaire.

Si us voleu fer un bon fart de veure fotografies realitzades amb la tècnica HDR, podeu visitar HDR Cremme. És una web dedicada exclusivament a l’exhibició de fotografies d’aquest tipus. De fet, també hi podeu participar enviant les vostres obres HDR.

També hi trobareu una extensa col·lecció de fotos HDR al grup Photomatix de Flickr, dedicat especialment a mostrar imatges procesades amb aquest programa, el Photomatix, molt comú entre els aficionats a les tècniques HDR.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.