avatar

Fotografia de difunts

fotografia de difunts, Thanatos.netAl segle XIX, amb la febre i la fascinació per la recent tecnologia fotogràfica, es va posar de moda un gènere que actualment està abandonat. És tracta de la fotografia post-mortem, o fotos de difunts. Aquestes fotografies no perseguien en absolut l’aspecte morbós ni mostraven escenes violentes o sanguinàries, si no tot el contrari.

Les fotografies de difunts era una forma de guardar un últim record de la persona que acabava de morir. A més, com que la fotografia era recent i a més un luxe a l’abasta de molt pocs, aquesta foto podia ser la única imatge que existís del difunt.

Sovint es mostrava al protagonista en el llit, com si dormís. Peró en ocasions també apareixia assegut, envoltat dels seus familiars o simulant alguna activitat, com llegint un llibre, sopant a taula, etc. Degut a la elevada mortalitat infantil, les fotos de nens difunts eren força freqüents i especialment corprenedores, ja que se’ls solia mostrar envoltats de les seves joguines preferides o en braços dels seus pares.

A internet hi ha un cert nombre de galeries dedicades al tema. Potser dues de les més complertes son thanatos.net i la Col·lecció Paul Frecker de Londres de fotografia del segle XIX, amb una amplia secció de fotografia post-morten.

Llegit a guerrillapop.com

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.