avatar

Que petit és el món!

Una foto amb l'efecte de falsa maquetaPossiblement heu ensopegat en alguna ocasió amb fotografies que semblen una maqueta o un diorama, com si l’autor hagués fet una foto d’una recreació en miniatura d’algun lloc real. Potser us heu adonat que, en realitat, la maqueta no és tal, que la foto correspon a una escena ben real, de mides naturals. Com ho fan, doncs, per fer que el món sembli de joguina?

Aquest efecte es pot aconseguir de dues maneres: amb una òptica descentrable, o amb el Photoshop.

Si ho fem amb el Photoshop, bàsicament, es tracta de jugar amb el contrast i saturació dels colors, per tal de donar un cert aspecte irreal, com de plàstic o pintat, i el que es fonamental, un desenfoc selectiu. Amb el desenfoc s’intenta imitar la escassa profunditat de camp que tenim al fer una foto a molt poca distància per mostrar en detall quelcom de petites dimensions, com seria el cas d’una maqueta.

Si us fa gràcia provar a fer aquesta mena de fotos de maquetes simulades, en aquesta web hi trobareu un breu tutorial que explica la tècnica. També podeu visitar aquest grup de Flickr, expressament dedicat al tema.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.