avatar

Si us plau, no trepitgeu la foto

Fotografies vegetalsTots sabem que els vegetals fan servir la llum per sintetitzar clorofil·la, que és la responsable del color de les plantes verdes. També sabem que, en funció de la intensitat de la llum a la que estan exposades, el verd d’aquestes plantes pot variar.

Doncs vaja, amb això ja tenim els elements necessaris per fer fotografies: llum, i un material sensible a les seves variacions. Doncs aquesta és la base dels treballs de la Heather Ackroyd i en Dan Harvey. Projectant un negatiu en B&N sobre panells coberts de gespa i aprofitant les propietats fotosensibles de l’herba, obtenen copies fotogràfiques “vegetals”.

Òbviament, els temps d’exposició son força llargs: aproximadament una setmana, projectant la imatge 12 hores al dia sobre la gespa en creixement.

El resultat és ben curiós: a la distància adequada, l’aspecte és similar al d’una copia en B&N normal, excepte pel color, es clar. Una mena de “virat al tint d’espinac”. De prop, en canvi, l’herba té l’aspecte ordinari, encara que cada una de les petites fulles pot representar una amplia gamma de variacions de groc al verd, ja que cada cèl·lula vegetal respon independentment a la quantitat de llum que rep.

Podeu veure un exemple de les obres de la Heather Ackroyd i en Dan Harvey pel torneig de Wimbledon 2008 i d’altres treballs similars cultivats pels artistes en aquesta web.

Trobat a Creative Review.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.