avatar

Steve Schofield: benvingut Mr. Marshall

Land of the Free, Steve SchofieldUn cop més us presentem un fotògraf que ens ha cridat l’atenció pel contingut i l’estil de la seva obra. Steve Schofield es confessa implicat en l’exploració de la fascinació del públic britànic per la cultura popular americana i la sub-cultura del mon dels “fans”. Les seves fotos son una referència directa al fenomen de la globalització que, en realitat, a nivell quotidià consisteix en gran mida en la assimilació constant de valors, costums, estètica, llenguatge, moda, menjar provinents de USA. Una de les vies més potents de “colonització” cultural són les pel·lícules i les sèries televisives.

En relació a aquesta investigació d’en Steve, us recomanem especialment la seva galeria “Land of the Free“. El títol fa referència al himne americà i, alhora, reflecteix la ironia que implica que el exercici de llibertat personal consisteixi en imitar amb fidelitat absoluta l’aspecte de cowboys, personatges de ciència-ficció i estrelles del Pop americà. Les seves fotos ens arrenquen de vegades un lleu somriure, tenyit de cert amargor.

Un cop més doncs, les fotografies conviden a la reflexió.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.