avatar

Un anec que defeca fotos

L'ànec que defeca fotos, d'en Taeyoon ChoiJa sabem que hi han estils de fotografia peculiars, diferents i ben diversos. Sabem també que hi han aparells fotogràfics ben singulars. Ara bé, un ànec que defeca fotos? Doncs sí, aquesta és la particular creació d’en Taeyoon Choi, un tecno-artista que ha estat anomenat Artista Resident per l’any 2008 al EyeBeam Art & Technology de Nova York.

Segons en Taeyoon, el “Camerautòmat“, que és com anomena la seva invenció, és un “ànec robot que digereix fotos màgicament”. Charlie, que és el nom de l’ànec, explora la forma en que les imatges digitals són produïdes i consumides a l’entorn urbà i a internet. Però així com les tecnologies convencionals de captació d’imatges (les càmeres digitals, per exemple) aïllen les persones del seu entorn immediat, el “Camerautòmat” acosta estranys entre si mitjançant l’acte fotogràfic. L’ànec digereix i defeca la fotografia i a més l’envia a Flickr via WIFI.

Aquest ànec prodigiós és un aglomerat de automatismes electrònics modificats (una càmera digital, una impressora portàtil, un asqué motoritzat, una aspiradora-robot Roomba, etc) controlat per un microprocessador, per tal que l’ànec faci les fotos sense cap intervenció humana. “Charly” està parcialment inspirat en el robot creat per Jacques de Vaucanson, “l’ànec defecador”.

Podeu conèixer en Charly i veure les fotos que fa a la web camerautòmata.org. Ja ho sabeu, la propera vegada que veieu una cagada fotogràfica, potser l’ha fet un ànec!

Vist a Makezine.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.