avatar

Un objectiu descentrable fet a casa

Un objectiu descentrable fet a casaFa ben poc us parlàvem de com fer fotografies que simulen l’aspecte de diorames o maquetes. Mencionàvem llavors dues possibles formes de resoldre aquest tipus de fotografia: amb una òptica descentrable i amb Photoshop. Segurament us vau adonar que no varem explicar gaire la primera opció. Això va ser així sobre tot pel elevat preu que tenen aquest tipus d’objectius, que fa que un aficionat difícilment en tingui un a la bossa.

Però ves per on, hem trobat una sol·lució prou astuta i assequible. El resultat és quelcom similar a la coneguda Lensbabies, però a una escala més gran, diguéssim.

Es tracta de combinar un objectiu de mig format d’aquests que actualment es venen prou barats de segona mà, com els Pentacon Six per exemple, i un desembussador de vàters. Si, tal com ho sentiu! Només cal una mica de enginy, temps lliure, una tapa adequada al cos de la vostra càmera, un desembussador dels que tenen “manxa”, una mica de cartró i algunes eines bàsiques.

En aquesta pàgina web us expliquen tot el procés. Encara que és en anglès, les fotos que il·lustren el text fan prou fàcil seguir les instruccions.

Així doncs, ja teniu un petit projecte de bricolatge per aquestes vacances!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.