avatar

Astronomia digital

Imatge obtinguda amb el PixInsight

Un grup de fotògrafs especialitzats en astronomia, sota la direcció del valencià Juan Conejero Gil ha desenvolupat una tecnologia que permet re-definir  les imatges captades pel telescopi Hubble i d’altres aparells a partir d’un programa informàtic anomenat PixInsight.

Es tracta del primer software d’aquestes característiques desenvolupat al nostre país i que ha obtingut el reconeixement de la Nasa després de veure renovades una gran quantitat de fotografies de l’espai que s’han tornat a processar amb aquesta aplicació.

La principal característica d’aquest programa és que aconsegueix extreure de cada imatge estructures i detalls dels cossos celestes (galàxies, nebuloses, cúmuls…) que no apareixen en les preses originals encara que continguin la informació. Això suposa un augment de la espectacularitat de les fotografies i també un re-descobriment, a nivell científic, de les imatges com a documents portadors d’una nova informació a estudiar.

Si hi ha algú aficionat a la fotografia astronòmica pot veure un exemple d’aplicació i funcionament del programa en aquest link.

Llegit a: Magazine de la Vanguardia

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.