avatar

Biblioteca bàsica (III): Sobre la Fotografia

Sobre la fotografia, de Susan SontagContinuant amb les recomanacions que fem en aquesta secció presentem, aquest mes, un dels llibres que varen marcar una fita dins el que anomenem reflexió sobre la fotografia.

Sobre la Fotografia es una obra que té més de 30 anys d’història i, malgrat això, segueix sent un llibre refrescant i revelador tant pel contingut com per la seva estructura organitzada en paràgrafs que permet entrar, d’una manera pausada i pautada a llocs, en molts casos, inexplorats.

Susan Sontag ens parla de temes tant variats com la importància del “temps” com a valor de representació, la relació entre fotografia i la manera de veure la realitat (“la fotografia no es la mirada sinó la manera de mirar“), el romanticisme de la imatge fotogràfica i tot el que suposa la creació d’imatges dins la societat.

També és una obra escrita des de l’entusiasme de qui estima la fotografia i que s’encomana inevitablement al lector. La controvèrsia que ha generat algun dels continguts, allunyats de qualsevol formalisme, es un dels motius pels que el llibre es va convertir de seguida en objecte de culte i va traspassar inclús l’àmbit estricte del mon fotogràfic… Potser per tot això ha resistit tant bé el pas del temps.

Podeu llegir més sobre la escriptora aquí. També podeu consultar la seva Bibliografia complerta.

Aquest llibre es va publicar en castellà per primer cop el 1977 i la darrera edició el 2005 a  Alfaguara.

Sobre la fotografía – Susan Sontag
ISBN 84-350-1417-7
Editorial Edhasa, 1996
Avda. Diagonal, 519 – 521
08029 Barcelona – España

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Biblioteca bàsica (III): Sobre la Fotografia”

  1. L’estic buscant i sembla ser que està esgotat. Sabeu si es cert? Es pot trobar en algun lloc?

  2. He vist la pàgina del FNAC on sembla que es pot demanar el llibre per comanda…pots probar-ho

    Et deixo l’enllaç:

    http://www.fnac.es/dsp/;jsessionid=caah2KwtTpGU9Z?servlet=extended.HomeExtendedServlet&Code1=4233536040&Code2=2&prodID=563848&viewMode=0

  3. Havia buscat a molts llocs i no el trobava, no havia pensat amb el FNAC. Ja he demanat a veure si el tenen. Gracies.