avatar

L’ull i la càmera

Prototip de sensor corbatUn grup d’investigadors de la Universitat d’Illinois ha presentat una càmera electrònica amb una superfície de detecció corbada que, pel que es veu, és semblant a un ull humà ja que, a partir d’aquest sistema de captació de la imatge, treballa com la nostra retina.

Els primers passos en aquest camp sembla que varen començar fa uns 20 anys dins de l’àmbit  de la recerca en “visió artificial” i les seves aplicacions mèdiques, però totes les propostes per tal de trobar el més semblant a la visió dels nostres ulls acabaven fracassant.

La cosa ha canviat ara. A partir de la utilització de sensors de silici i, sobre tot, en la arquitectura del sensor: una xarxa de pixels connectats per micro-cables formen una malla flexible que es pot adaptar a qualsevol superfície.

Tal com diuen a la revista Nature , Yonggang Huang  i John Rogers, responsables de l’equip d’investigadors i creadors de la càmera: “aquest descobriment pot revolucionar el món de la fotografia digital.”

Llegit a: Publico.es i a ElPais.com

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.