avatar

Arxiu Universal al Macba

Pike and Henry Street (1936) de Berenice AbbotLa nova temporada d’exposicions importants d’art contemporani a Barcelona s’inaugura amb una mostra de fotografia que promet ser de les més interessants que han passat per casa nostra des de fa temps.

La fotografia protagonitzarà a partir del 23 d’octubre una ambiciosa mostra al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba). Sota el nom de Arxiu Universal es presenten un centenar d’imatges que van des de les fotointerpretacions de Lewis Hine a la primera meitat del segle XX fins una investigació visual sobre la Barcelona actual. Entre d’altres fotografs hi podrem veure obres de la Photo League, Ben Shahn, Helen Lewitt, Walter Evans, Brassai, Hill Brandt, Weegee, Paul Strand i Doisneau.

La mostra té com a objectiu plantejar si la fotografia ha deixat de tenir sentit com a arxiu visual de la realitat, i per això, parteix de les paraules d’un clàssic del gènere, August Sander: “Vull transmetre amb franquesa la veritat de la nostra època i la seva gent” per aprofundir en el debat sobre el paper de la fotografia en la construcció d’imatges oficials i contra-imatges de la realitat.

Tindrem força temps per visitar aquesta exposició: s’inaugura el 23 d’octubre i restarà oberta fins el 6 de gener de 2009 per anar seguidament al Museu Berardo a Lisboa.

Llegit a: El Periódico

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.