avatar

Fotografies inèdites d’Hiroshima

Hiroshima, després de la bombaEl 6 d’agost d’enguany va fer 63 anys d’un dels fets més nefastos de tota l’història. Una bomba anomenada Little Boy (un curiós nom) va caure sobre la ciutat de Hiroshima causant més de 150.000 morts en l’explosió i 60.000 més degut a la radiació i encara ara i en el futur seguirà produint víctimes totalment innocents.

Anys després, un militar nord-americà anomenat Robert L. Capp va trobar en una cova propera a la ciutat un carret de fotografies d’autor desconegut on hi havien 10 imatges de hores després de la massacre. Aquest va guardar-les uns anys fins que va decidir entregar-les l’any 1998 al Institut Hoover, però amb la condició de que no es fessin públiques fins l’any 2008. No fa massa doncs que les hem pogut veure.

Són un total de 10 fotografies, totes tan crues i macabres com aquest fet que esperem pel be de tots que mai més torni a passar. Encara hi ha una cosa potser més forta que les fotografies en aquesta pàgina, que són els comentaris i argumentacions de la gent. Em sembla que no n’aprendrem mai.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Fotografies inèdites d’Hiroshima”

  1. Totalment d’acord, les fotos m’han posat la pell de gallina, però els comentaris m’acolloneixen (es pot dir aquesta ‘paraulota’?). Mai n’aprendrem?