avatar

La Jetée, un curt molt fotogràfic

Hi ha qui manté que el cinema es una evolució de la fotografia, però també la fotografia ha evolucionat gracies a l’enfoc cinematogràfic. En tot cas, és indiscutible la relació entre fotografia i cinema, i en són moltes les referències mútues en els dos llenguatges.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

La Jetée (moll, embarcador), és un curtmetratge de Chris Marker (pseudònim de Christian François Bouche-Villeneuve) realitzat al 1962. En Chris Marker és un director francès, hermètic i esquiu al que s’atribueix la invenció de l’assaig fílmic. La major part de la seva obra és documental, gairebé amb l’única excepció d’aquesta pel·licula. En Terry Gillian es va inspirar en aquesta per a realitzar Doce Monos.

Desprès d’una III Guerra Mundial, en un futur post-apocalíptic, un home presoner es sotmès a un experiment que el transporta en el temps, primer al passat i després al futur. Tota la pel·licula són fotografies en blanc i negre, encadenades amb una veu en off que ens narra el que succeeix, el propi autor va anomenar-ho fotonovel·la.

Una experiència recomanable per a tothom, en especial als amants del cinema francès i de ficció. Només dura 26 minuts. Tret de Pasa la vida, i que passeu una bona Diada.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.