avatar

La primera càmera digital

La primera càmera digitalDins el marc dels actes que es celebren durant la fira Photokina, d’imatge i fotografia, demà dissabte tindrà lloc la entrega del màxim guardó que es concedeix a Alemanya relacionat amb la fotografia: el Premi Cultural de la Societat Fotogràfica Alemana, que anirà a parar a Steven Sasson, un investigador de Kodak que és, ni més ni menys, l’inventor de la primera càmera digital que va existir.

Aquest invent, que ara veiem com a normal, va soposar un abans i un després en el món de la fotografia i en la producció i multiplicació de les imatges que ens envolten. El treball d’aquest investigador va transformar la capacitat dels usuaris de tot el món de produir imatges i va constituir la base pel desenvolupament de totes les càmeres digitals de la actualitat.

Aquesta primera càmera (que podeu veure a la foto) es va començar a gestar a l’any 1975. Encara que la tecnologia del sensor CCD que incorporava es un invent anterior (laboratoris Bell, Estats units, 1969), Steven Sasson el va aplicar per primer cop en una càmera de 4 Kg. de pes i que oferia imatges, en blanc i negre, a una resolució de 0,01 megapixels. Un resultat no massa bó que, de totes formes, va impulsar a companyies com Sony a desenvolupar aquesta tecnologia amb la aparició de les primeres càmeres comercials a partir de l’any 1981.

Vist a  Publico.es i també a Pixelicia

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.