avatar

Monuments megalítics de Catalunya

Volem encetar a espaifotografic una nova proposta de participació per afegir a les ja conegudes “exposicions virtuals” o el “concurs mensual”. Hem pensat que seria bo iniciar un treball conjunt a llarg plaç sobre un tema concret, que considerem prou atractiu fotogràficament i que comporta també una tasca de documentació força interessant i una dosi d’aventura que, als qui estimem la fotografia, sempre ens ha agradat.

Es tractaria doncs, aprofitant que estem bastant ben repartits pel territori, de documentar fotogràficament sota el títol de Monuments Megalítics de Catalunya, la major quantitat possible de restes arquitectòniques amb aquestes característiques que hi ha a casa nostra.

La finalitat d’aquest treball conjunt serà la de crear un fons fotogràfic, a partir d’un àlbum que hem creat a Filckr, que s’anirà omplint amb les fotos que cadascú de nosaltres pot anar penjant en un període de temps de entre sis i vuit mesos, des d’avui mateix. A la vista dels resultats, i de la qualitat general, anirem veient i decidint si el tema dona  per poder gestionar algun tipus de subvenció o esponsorització en vistes a poder organitzar una Exposició, d’una sel·lecció de les millors fotografies, a alguna sala coneguda d’alguna ciutat del nostre territori.

Per tots els qui esteu interessats en la proposta hem preparat una explicació detallada -que podeu llegir tot seguit- dels passos a seguir, per unificar criteris, i els requeriments mínims per tal que la cosa tiri endavant.

Proposta de treball

A nivell individual

Partint de la documentació prèvia que cadascú pot anar fent de la seva zona ( patrimoni de monuments megalítics de la població, comarca…) es tractaria de fer les fotografies que es considerin més il·lustratives de cada lloc ( dolmen, menhir, cova…) seguint l’estil que es vulgui, el més personal possible, i sense cap limitació en quant a tècniques: blanc i negre, color, nocturn, infraroigs, panoràmiques…

El que si cal remarcar es que hem de ser el més auto-crítics possible en quant a la sel·lecció que cadascú faci de les fotografies abans de pujar-les a la galeria oberta a Fickr ja que no es tracta de “posar-ne moltes” sinó de que “les que hi posem” siguin realment les que creiem millors.

Tenir en compte que l’arxiu que guardeu, de cada foto que es pugi a l’àlbum, ha de tenir la màxima qualitat possible en quant a la mida i resolució ja que no sabrem fins més endavant a quina mida s’hauran d’imprimir les fotos seleccionades.

Cada foto que es pugi ha d’estar documentada amb el nom de l’autor, el nom del monument, la població on es troba, la comarca i, si es possible situar-la dins un mapa que apareix com a opció a Filckr quan guardem la foto a la galeria. Si algú, a més, la pot situar en coordenades GPS encara millor.

A nivell col·lectiu

Qualsevol dubte que puguem tenir a l’hora de decidir quina foto pujar a la galeria, o si el tractament es el adequat, si seria millor en color, etc. es pot compartir amb tots els membres del fòrum tal com fem habitualment amb qualsevol foto que ensenyem per comentar-la.

Es poden organitzar trobades, per zones, a través del fòrum, del tipus “soc en Tal i tinc intenció d’anar aquest dissabte al Dolmen de Qual que es troba a l’Empordà…” Per si s’apunta més gent de la comarca o de fora, i fer una mica de pinya.

Espaifotogràfic

Espaifotogràfic farà una mica el paper de moderador en quant a supervisar com va avançant el projecte i comentar, a mida que vagin sorgint, tots aquells temes relacionats que calgui reconduir des del fòrum. Creiem que d’aquí tres mesos es podrà veure bastant bé com pinta la cosa i la dimensió real que pot acabar tenint, de cara a iniciar les gestions corresponents per dur el projecte al lloc més convenient durant la Primavera-Estiu propers, i la possible Exposició que hem comentat.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.