avatar

Picasa es queda amb la teva cara

Google Picasa 3, amb reconeixement facialGoogle presenta la seva nova versió de l’aplicació de organització i gestió d’imatges Picasa 3. Encara en fase de proves, una de les novetats més notables és la incorporació d’un sistema de reconeixement facial.

Picasa reconeix, a partir d’aquesta nova versió, les persones que apareixen a les fotografies. D’aquesta manera, una vegada hem anomenat una persona, Picasa ens suggerirà el nom de la mateixa cada cop que la trobi en un foto. El sistema encara no és perfecte i comet alguns errors, però segurament ho afinaran per la versió final del programa.

A banda del reconeixement facial, Picasa 3 incorpora tot un seguit de novetats que en conjunt fan un eina molt potent per la classificació i edició bàsica de les nostres fotos:

  • Sincronització automàtica dels àlbums que tenim a Picasaweb cada vegada que fen un canvi a una imatge.
  • Pincell de retoc per corregir defectes en les imatges (clonador) i  ulls vermells provocats pel flaix.
  • Generador de pel·lícules combinant sèries d’imatges, d’altres vídeos i música. Las pel·lícules produïdes es poden pujar directament a YouTube.
  • Un mode “Collage” que permet crear una imatge combinant diverses fotos, amb control precís de la posició, rotació i dimensions de cada foto. El resultat final pot ser un pòster llest per imprimir.
  • Una zona on arrossegar i desar imatges per pujar-les automàticament al nostres àlbums Picasaweb. A més, els àlbums a la web es poden gestionar des del programa.

Les noves característiques i millores del programa també han incrementat els requisits mínims pel seu us: Windows XP o Vista, 512Mb de ram i 100Mb de disc dur. De moment, no hi ha versió per Linux ni Mac i sembla que la versió de prova només és disponible en anglés.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.