avatar

Tractant-se de colors, ho veieu clar?

La roda de colors d'en Moses Harris (s.XVIII)Tot sovint parlem de la importància de la correcta gestió del color a l’hora de processar les nostres fotografies, per tal d’obtenir un resultat el més proper possible al que desitgem. Sabem que per obtenir la màxima fidelitat possible en la reproducció dels colors cal posar d’acord tots els dispositius de la cadena, des de la càmera fins a la impressora, passant per la pantalla. Per aconseguir-ho, juguem amb una sèrie d’elements tècnics: perfils de color, calibradors de pantalla i impressora, colorímetres, etc.

Però, a nosaltres qui ens calibra? Us heu parat a pensar mai que ens oblidem de la primera baula de la cadena: els nostres ulls? Doncs per mirar de posar-hi remei, o més aviat per fer evident les nostres pròpies limitacions, us proposem de fer aquest test de reconeixement de colors.

Es tracta d’arrossegar cada un dels quadrats de color al lloc que li correspon, fins obtenir quatre tires ordenades des del color inicial al final. En acabar, només cal prémer el botó “Score Test” per saber com de acurada és la nostra percepció del color (quan més proper a 0 sigui el resultat, millor).

Ho veieu clar?

Font: Criterion

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.