avatar

El fotoblog de la Marta

MartaAquesta setmana presentem un dels fotoblogs amb més difusió dels que hi ha a espaifotogràfic: el fotoblog de la Marta, que com ja sabeu, es diu justament Marta.com.

Contradient una mica allò de que “el nom no fa la cosa ” podríem dir que en aquest cas, sí que ajuda molt, ja que al seu voltant s’ha anat creant un espai singular. Aquest fotoblog rep visites de tot el món (més de 450.000 des del mes d’abril) i el millor es que una bona part d’aquestes visites fan cometaris a les seves fotografies. En aquest sentit  podem veure un apartat que recull aquestes opinions i que es va actualitzant amb les fotos més comentades.

El fotoblog ens mostra també una galeria amb  possibilitat de visualitzar les fotos organitzades en més de 30 temes o categories. El que salta a la vista en un primer cop d’ull es la habilitat que té la Marta per captar moments “robats” d’escenes infantils, fresques i espontànies. Els nens son un dels seus temes preferits, juntament amb el paisatge i la natura.

Podeu conèixer una mica més les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog a l’entrevista que podeu llegir seguidament.

Ens agradaria rebre els vostres comentaris.

L’entrevista

Ef: Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

M.: És un fotoblog variat, o aquesta és la intenció. Predominen els retrats dels meus fills i els paisatges, però s’hi pot trobar de tot una mica i de tots colors, molts de colors.

Ef.: Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

M.: Va ser més que res per canviar de la web personal tradicional que tenia abans. Tenia moltes fotos i vaig començar a penjar-les. M’agrada expresar-me a través de les imatges.

Ef.: Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

M.: Vaig tenir-lo molt de temps només per amics i família. No va ser fins a finals del 2007 que vaig decidir afegir-lo a diverses comunitats de photobloggers i em van sorprendre les reaccions tan positives que he rebut i que agraeixo moltíssim.

Ef.: Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

M.: Vaig improvisant dia a dia amb la intenció d’anar millorant i aprenent. Abans actualitzava a diari, ara si tinc sort és cada 4 o 5 dies, no tinc temps per més. Espero que el 2009 comenci amb una miqueta més de temps lliure per dedicar a la fotografia!

Ef.: Com va començar la teva afició a la fotografia?

M.: Ja de petitona m’agradava fer fotos, mal fetes, però les feia. Tots a la família tenen afició a la fotografia, així que suposo que era inevitable! Ef.: Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

M.: Tot i que la fotografia tradicional sempre tindrà el seu encant, a mi el canvi a digital m’ha facilitat molt la vida. Tinc tot un món de possibilitats que abans no tenia a l’hora deprocessar les fotos. També m’encanta no tenir limit a l’hora de fer-les. Això d’anar vigilant quantes fotos quedaven al carret em limitava molt, em treia espontaneïtat.

Ef.: Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

M.: No tinc favorits, o més ben dit, en tinc masses. Tothom pot ser font d’inspiració. M’agraden molts estils diferents, trobo que aquí està la gràcia, una mica d’aquí, una mica d’allà. …

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “El fotoblog de la Marta”

 1. Per mi la Marta és tot un referent. És un exemple de com es poden fer les coses ben fetes, amb naturalitat i sobre tot gaudint-ne. Felicitats i ànims per continuar.

 2. De la Marta (com del seu germà Marc/okmijnuhb) nomes puc dir que soc la seva admiradora nº 1, es bona de veritat!!
  N’estic molt orgullosa dels meus fills i no nomès con a fotògrafs.
  petons guapa!!
  Núria

 3. Carai, ja en pots estar, ja. Jo no sabia que eren germans, però es veu que els dos son uns cracs, però a més ara me’n adono que la cosa ve de família. He passat sovint pel teu blog, Nuria, i també hi he disfrutat molt i quan hi torni a passar m’ho miraré diferent sabent la relació que hi ha.
  Felicitats per tot i a la Marta i al Marc també es clar.

 4. Fantastiques les fotografies de la Marta. Y del seu domini generic a Internet poc a dir… quan es tan facil de recordar. Segut que ha rebut moltes ofertas de compra, que de Martas hi ha moltas jejeje