avatar

La realitat en miniatura

Sembla que darrerament s’està posant de moda un cert tipus de fotografia que consisteix en que allò que s’ha fotografiat acabi semblant una maqueta… Per aconseguir aquest “efecte maqueta” s’han d’utilitzar unes òptiques que s’anomenen Tilt & Shift,  unes òptiques des-centrables amb les que podem obtenir enfocaments controlats i precisos i també corregir perspectives.

Tal com podem veure en aquest vídeo, l’efecte òptic es força curiós…Tot i sabent que es tracta d’un paisatge real i que a més, son imatges en moviment, tenim la sensació que ens trobem al davant mateix d’una maqueta.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Bathtub III from Keith Loutit on Vimeo.

Deixant a part el vídeo, ja es poden trobar grups a Flickr especialitzats en aquesta tècnica i comencen a aparèixer tutorials per aconseguir aquest efecte mitjançant Photoshop a partir de fotografies normals. Realment el procés que ens mostren, pas a pas, a  tiltshiftphotography.net està molt ben explicat i es sorprenent el resultat que es pot obtenir.

Podeu veure altres fotografies obtingudes amb aquest procés aquí.

A partir d’una nota publicada a: ziritione

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.