avatar

L’arquitectura de l’autoritat, de Richard Ross

Cel·les d'aïllament, Abu Ghraib (Iraq)Durant anys el fotògraf Richard Ross ha fet fotografies de llocs com ara presons, sales d’interrogatori, manicomis, sales d’espera, cambres legislatives i d’altres espais que considera representatius d’alguna mena d’autoritat. Ara totes aquestes fotografies es poden veure a l’exposició “Architecture of authority”, a la galeria Aperture de Nova York, però també en una exposició en línia a la web del fotògraf.

No us espereu fotografies HDR ni amb tractaments per zones per fer ressaltar cada detall a la fotografia de Ross. Si visiteu la web de l’exposició trobareu fotografies d’esglésies i mesquites al costat de les del Consell de Seguretat de l’ONU, la sala de reunions dels dirigents de l’FBI, centres de retenció d’immigrants, o cel·les de presons i comissaries de tot el món, incloent-hi la presó de Guantánamo (a la foto) i les cel·les d’aïllament d’Abu Ghraib. Es tracta, doncs, d’una exposició crítica i amb una mirada molt irònica que mostra els punts en comú entre espais que teòricament tenen funcions molt diferents.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.