avatar

L’atzar i la memòria, d’Agustí Centelles

Barricades a Barcelona, A. CentellesAbans de l’estiu ens vàrem fer ressò de la descoberta d’una caixa de galetes plena d’imatges inèdites del pioner del fotoperiodisme a casa nostra.

Avui llegim que el Periòdico de Catalunya ofereix des d’avui al Palau Robert de Barcelona, amb ocasió del 30è aniversari de la fundació del diari, l’exposició d’aquestes fotografies.

Segons paraules tretes de la versió digital del diari:

Es vol retre homenatge a la figura del fotoperiodista Agustí Centelles amb la projecció de diversos audiovisuals que permeten fer- se una idea exacta de la magnitud de la seva obra gràfica així com de les especials circumstàncies que van condicionar l’exercici de la seva professió.

Centelles, com tants altres professionals de la seva generació, va saber mantenir la dignitat personal i el compromís amb la modernitat, malgrat els incomptables entrebancs que va haver de patir durant els temps més convulsos, més prometedors i més miserables de la història del seu país.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.