avatar

Macro en temps de crisi

Segurament tots coneixeu l’efecte macro que s’aconsegueix tot col·locant una òptica invertida sobre una altra òptica que ja tenim a la càmera. Ens ho recorden a  Microsiervos amb aquest vídeo impecable que acompanya la noticia i que ho explica a la perfecció encara que els comentaris siguin en anglès. Evidentment, amb aquesta tècnica no s’obtenen els resultats que tindríem utilitzant les òptiques macro adients, però amb una mica de paciència i fent unes quantes proves amb les òptiques velles que ja no fem servir, podem obtenir imatges sorprenents.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

El que veiem en aquest vídeo és, potser, el sistema més net, ja que senzillament col·loquem la òptica invertida sobre la òptica que ja tenim a la càmera. Hi ha una altre versió, que podeu veure aquí, que consisteix en posar la òptica invertida directament a la càmera… Això ja comporta una dedicació extra pel fet d’haver d’utilitzar algun tipus d’adaptador per subjectar-la al cos de la càmera.

En qualsevol cas els millors resultats s’obtenen amb angulars i el més complicat és el focus que s’aconsegueix acostant-nos més o menys a l’objecte a fotografiar.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Macro en temps de crisi”

  1. Doncs si que costa si, però funciona, he fet alguna proba avui i te resultats força interesants.

  2. Jo no coneixia aquest mètode. Resulta força original, i realment convida a provar-ho.