avatar

Michael Kenna: temps i solitud

Submerged Landing Stage, Chausey Islands, France, 2007 (M. Kenna)De ben segur que la majoria de vosaltres ja coneixeu l’obra i l’estil d’en Michael Kenna. Probablement, com en el cas del recentment comentat Dragan, sigui un altre cas de fotògraf promocionat pel fenomen d’internet. Això, però, no li treu cap valor: les seves fotografies tenen força i contingut per si mateixes. Per aquesta raó, sempre val a pena fer un cop d’ull a les seves galeries i deixar-se captivar per les seves fotografies.

Es evident que en Kenna ha marcat un estil de fotografia. Les seves imatges, d’un blanc i negre rigorós i delicat, mostren escenes tan despullades d’elements accessoris que es fan gairebé abstractes. Són especialment conegudes les presses de molt llargues exposicions, on l’aigua del mar o estanys esdevé una mena de boira. Però es podria dir que hi ha un nexe comú entre totes les seves fotografies: temps i solitud. En Kenna és un fotògraf que gaudeix de la solitud i del pas del temps. I aquests són els dos eixos principals de les seves obres.

En aquest vídeo (en anglès) podeu veure com treballa i sentir les seves explicacions i comentaris sobre els temes i inquietuds que procura transmetre en les seves fotografies.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.