avatar

NuSnu, de Joan Porredon

nuSnu a Gracia, de Joan PorredónTots just aquesta és la segona exposició virtual a través d’espaifotografic. Esperem que us animeu i ens aneu enviant les vostres propostes.

Avui és el torn d’en Joan Porredon i la seva exposició NuSnu, que podem visitar físicament als Llüisos de Gràcia. Aquest és el pòster de l’exposició.

En Joan Porredon neix a Cervera l’any 1964. Als dotze anys té molt clar que es vol dedicar al món de la imatge en concret al cinema. Poc a poc però acaba interessant-se per la fotografia en tots els seus formats, processos antics i diferents tècniques, des de llavors assisteix repetidament a trobades i tallers i en aquests últims anys internet l’ha permès de prodigar-se més obertament a través de diferents fòrums.

Estem contents de poder donar difusió a la obra de fotògrafs com en Joan i el seu projecte nuSnu. Podeu veure l’exposició virtual a continuació.

Exposició

SilviaJesús 2001Jesús 2002Teresa 2001JuanYolanda ARoger CDamià VLuís BRobertoMiguelPeusAna HYolanda HTeresa CabRamón GMónicaElsaPacoTxellTeresa C 02IgnasiYanetKayoLeo PAlba BCarme BRoser TMà Nus

La vida és una corda que nosaltres nuem

Metàfores d’experiències: Joan Porredon desvesteix cossos per retratar interiors i nua cordes per narrar històries.

Desxifrar un jeroglífic requereix moments de contemplació i la dissecció de cada element per després construir la paraula, la idea. L’últim treball de Joan Porredon parteix de fragments que l’espectador ha de convertir en llenguatge. I ho fa amb el cos i la soga. L’artista despulla el gest de la pell i el cànem per revelar paràgrafs de narrativa íntima. Les fotografies naixen com un projecte obert a cronistes anònims i a cordes deleroses de confessió. nuSnu fa del joc d’enigmes un diàleg que l’artista retrata en silenci clarobscur.

(Suplement Lectura del diari Segre, Lleida)

El projecte nuSnu és això: visualitzar la concreció d’unes converses entre la persona participant i el fotògraf. Les claus usades per conformar la imatge són ben simples: la corda representa la vida i els nusos les experiències vitals, ja siguin viscudes, desitjades, positives, negatives… mentre que el cos nu es representa a si mateix. Per tant, som davant unes imatges que parteixen d’una veritat biogràfica per tal d’arribar a una altra veritat: la de la lectura lliurement interpretada pel receptor.

Tot aquest procés creatiu està afinant la idea d’editar un llibre. Per això, es presenta nuSnu com un projecte obert on hi tenen cabuda totes les persones que desitgin compartir algun aspecte de la seva vida, de la seva personalitat, i algunes hores de sessió fotogràfica amb l’autor del projecte. Si és del teu interès, tant com per participar-hi, només cal que t’hi posis en contacte per mitjà del qüestionari que hi ha a la pàgina web www.joanporredon.com dins la secció “Projectes/nuSnu”.

Viure aquest projecte és una experiència engrescadora. Haver compartit aspectes de la vida d’altres persones ha estat, i és, molt estimulant. Aconseguir fer de tot plegat una fotografia és, sens dubte, emocionant.

La nuesa i els nusos ens igualen.

Joan Porredon

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.