avatar

Unes nano-hamburgueses premiades

nanoestructures amb forma d'hamburguesaPer si no ho sabeu nano vol dir superenano, o sigui molt, molt petit. L’altra part de la paraula ja ho sabeu, ara us imagineu doncs de que va la noticia? Potser encara no…

Aquesta fotografia a estat guardonada amb el primer premi de fotografía del Congres Micro-Nano Engineering’08 d’Atenes, Grecia.

La imatge ha estat presa per uns investigadors catalans, en Jordi Llobet Sixto, del Institut de Microelectrónica de Barcelona (IMB-CNM), i la investigadora Laura Barrachina Saralegui, de l’empresa Baolab Microsystems (Terrassa, Barcelona). Enhorabona a tots dos.

Va ser feta mitjança’n un microscopi electrònic al Centre Nacional de Microelectrónica del CSIC sobre una ‘nanoestructura’, que de forma casual va pendre la forma d’una hamburguesa amb enciam. Que deus pensar quan veus això al microscopi?

Perquè ens fem una idea un cabell humà te un gruix de 100 micròmetres i aquestes estructures només fan de 20 a 25.

Vist a 20 minutos

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.